Jak správně aplikovat samoopalovací produkty?

Vytvořit si opálení pomocí samoopalovacích přípravků patří mezi nejrychlejší a zároveň nejzdravější formy opalování. Dokonalý bronzový odstín za pár minut z pohodlí domova, kdo by odolal?

Aby byl výsledek opravdu dokonalý a vaše opálení 100% nejen bezprostředně po použití samoopalovacího přípravku, ale i po celou dobu jeho trvání, je velmi důležité dodržet správný postup přípravy pokožky a také postup aplikace.

 

ja-spravne-pouzívat-samoopalovaci-produkty

 

PŘED APLIKACÍ

Před první aplikací samoopalovacího přípravku je důležité udělat si peeling celého těla, který pokožku jemně očistí a odstraní odumřelé buňky. Zvýšenou pozornost věnujte zejména místům jako lokty, kolena, kotníky a místům, kde je pokožka nejsušší.

Doporučujeme použití některé z peelingových rukavic z naší nabídky doplňkových produktů.

Peelingovou proceduru je nejvhodnější provádět při sprchování nebo koupání. Na peelingovou rukavici naneste potřebné množství oblíbeného čistícího přípravku (sprch. gelu, mýdla apod.) A jemně masírujte pokožku krouživými pohyby. Pro znásobení efektu můžete použít v kombinaci s peelingem.

Při peelingu před aplikací samoopalovacích produktů nepoužívejte čisticí přípravky s hydratačními složkami (krémové-olejové), protože by mohly reagovat se samoopalovacími látkami, případně by na pokožce mohly zanechat neviditelný film (krémový povlak), který by mohl způsobit nerovnoměrné vstřebání opálení (skvrny, fleky nebo zkrácené trvání opálení).

Peeling, holení, depilaci, epilaci a pod. doporučujeme provádět minimálně 24hodin (ideálně 48 hod.) před aplikací samoopalovacího přípravku, aby pokožka měla čas se dostatečně zregenerovat a uklidnit.

Před samotnou aplikací je ideální dát si opravdu vydatnou (horkou) sprchu, kterou z těla smyjete všechny zbytky jiné kosmetiky a jemnou mastnotu. Sprchu zakončete studenější vodou pro stažení pórů. Po umytí a důkladném osušení můžete přistoupit k samotné aplikaci samoopalovacího přípravku na čistou a suchou pokožku bez make-upu, líčidel, deodorantu, parfému, jakýchkoliv krémů, olejů a jiné kosmetiky.

 

 

APLIKACE

Pokud jsou v balení vámi vybraného samoopalovacího produktu aplikační rukavice, nasaďte si je a začněte nanášet přípravek krouživými pohyby rovnoměrně po pokožce celého těla. Ideální je začít nohama a plynule přejít až ke krku, na konec obličej. Jako pomůcka vám poslouží Aplikační video, které naleznete v detailu každého základního produktu.

Pro dokončení aplikační procedury si opatrně svlékněte rukavice a opakem rukou přetřete prsty a vrchní část rukou. Použijte při tom jen minimum produktu a samoopalovací přípravek nevtírejte mezi prsty. Nepoužívejte dlaně, protože silná vrstva pokožky na dlaních by se nepěkně obarvila.

Krémové a pěnové produkty se aplikují pomocí aplikačních rukavic, které jsou součástí balení.

Tekuté mléka (Liquid) mají v balení navíc speciální Mitt rukavici, pomocí které se samoopalovací emulze rovnoměrně roztírá po pokožce.

Hydratační samoopalovací produkty pro každodenní použití neobsahují rukavice a aplikují se bez nich.

 

 

PO APLIKACI

Oblečte si tmavší spodní prádlo a volnější oblečení. Po aplikaci je pokožka okamžitě hnědá - to však není opálení, ale jen indikační (doprovodná) barva, aby bylo při aplikaci vidět, kde už byl samoopalovací přípravek nanesen a kde ne. Díky indikační (doprovodné) barvě je roztírání rovnoměrné a nemůže se stát, že některá místa na pokožce vynecháte. Je to jediná barva obsažená v produktu, samoopalovací složky (přírodní třísloviny) jsou totiž okem neviditelné.

(Neplatí pro hydratační produkty pro každodenní použití, resp. pro produkty bez doprovodné-indikační barvy).

 


Samoopalovací přípravek může během reakční doby zanechat barevné stopy na oblečení. Doprovodná barva, která tyto stopy zanechává je však na vodní bázi, proto se snadno čistí běžnými prostředky. Po prvním důkladném umytí pokožky se tato barva odstraní a tím se 100% vyloučí možnost dalšího zabarvení oblečení.


 

Pro vytvoření požadovaného opálení je třeba samoopalovací přípravek nechat působit od 1 až do 8 hodin, případně celou noc. Čas potřebný pro vytvoření opálení je individuální, podle konkrétního samoopalovacího přípravku.

Platí zde však pravidlo, čím déle si necháte samoopalovací přípravek působit, tím bude výsledné opálení tmavší a výraznější.

V této době není vhodné provádět činnosti spojené s nadměrnou fyzickou zátěží (následné pocení), vystavovat se vlivům počasí (déšť, sněžení), věnovat se činnostem, které přímo ovlivňují lidskou pokožku.

Posledním krokem je opět vydatná sprcha, ale tentokrát už bez peelingu, houbičky nebo čistící lufy. Použít můžete jakýkoliv sprchový přípravek, gel, krém (samozřejmě bez peelingových částic) a důkladně opláchněte zbytky doprovodné barvy, která na pokožce zůstala po aplikaci.

Bezprostředně po osprchování pokožku osušte a uzamkněte své nové opálení tak, že se opravdu poctivě hydratujete mlékem, olejem nebo tělovým máslem.

CCA 12 hodin po sprše se samoopalovací složky v pokožce ještě rozvíjejí, takže výsledné opálení je naplno rozvinuté až 24 hodin po aplikaci samoopalovacího přípravku.

Vzniklé opálení je součást pokožky a funguje stejně, jako opálení získané na slunci. Stejná je proto i péči. Pro co nejdelší udržení je nutná pravidelná hydratace pokožky během celé doby trvání opálení.

 

Pokud Vám výsledný efekt opálení nepostačuje, pro tmavší odstín můžete aplikaci zopakovat no už bez peelingové procedury (před aplikací použijte pouze sprchu). Opětovnou aplikací samoopalovacího přípravku se efekt opálení znásobí.

Pro udržení opálení již postačí aplikace každých 7-10 dní, podle životního stylu.

 

Doufáme, že vám tento univerzální postup pro aplikaci našich Samoopalovacích přípravků pomůže pro dosažení dokonalého bronzového opálení během celého roku.

 


V případě jakýchkoliv dotazů neváhejte kontaktovat náš zákaznický servis HOTLINE: +421 948 650 699

Odpovědi na nejčastější otázky naleznete na stránce FAQ

Zpět do obchodu