Jak je to s používáním samoopalovacích krémů v těhotenství a při kojení?

 

V minulosti bylo těhotenství a rané mateřství vnímáno různě a ženám se často odepíralo zúčastňovat se poměrně běžných aktivit. To se v posledních letech naštěstí výrazně změnilo a je skvělé vidět těhotné a kojící ženy žít aktivním životním stylem. Koneckonců, s dítětem život nekončí. Je však samozřejmě na místě dodržovat v tomto období určité zásady, i co se (samo)opalování týká.

 

Jak je to s používáním samoopalovacích krémů v těhotenství a při kojení

 

Opalování v těhotenství? Proč jako?

Že nevidíte důvod, proč by měla žena v těhotenství toužit po opáleném těle? Cítit se a vypadat dobře chce každá žena pořád, tak proč ne i v těhotenství?

Navíc i v této době se může vyskytnout speciální příležitost, díky které budete chtít alespoň trochu zkrášlit svoji pokožku. Například když se chystáte zúčastnit velké rodinné oslavy nebo svatby. Důvodem pro touhu po přitažlivém tónu kůže může být také těhotenské focení.

 

Samoopalovací kosmetika a těhotenství jde krásně dohromady

Opalování břicha v těhotenství se příliš nedoporučuje, protože pokožka namáhaná napínáním je náchylnější ke spálení. Při graviditě byste se všeobecně měla vyhýbat cílenému vystavování UV záření, návštěvy solária a používání běžných opalovacích krémů, které mohou obsahovat chemické látky. Pokud si však i v této životní fázi chcete dopřát přirozené sexy opálení, je pro vás ideální volbou samoopalovací kosmetika.

Ne každá kosmetika je však pro těhotné skutečně vhodná. Stejně jako u kterékoliv jiné, také u samoopalovací je potřeba zaměřit se na produkty, které:

  • mají přírodní složení (ideálně na bázi přírodních tříslovin),

  • neobsahují parabeny a jiné chemické konzervanty,

  • nesou označení „bezpečné v těhotenství”.

 

Kromě složení sledujte také vůni, vhodná je spíše nějaká neutrální. Je všeobecně známo, že v těhotenství ženy citlivěji reagují na různá aromata. I do té doby oblíbená sladká vůně může najednou kvůli hormonům zvedat žaludek. Proto doporučujeme sáhnout po produktech s jemnou parfemací nebo úplně bez parfemace.

Víme, jak důležitá je v tomto období hydratace pokožky, aby se předcházelo popraskání kůže v důsledku jejího velkého napnutí. Vyberte si proto samoopalovací kosmetiku, která zároveň hydratuje. Ideálně toto splňují např. produkty značky He-Shi.

Když dodržíte všechna tato doporučení, není třeba se samoopalování v těhotenství bát.

 

Samoopalovací krém při kojení nevadí, ale…

Pokud jste čerstvou maminkou (gratulujeme) a navzdory všem novým povinnostem okolo miminka chcete stále vypadat skvěle, žádný problém. Kvalitních samoopalovacích produktů se nemusíte vzdávat ani při kojení.

Vyhněte se však aplikaci v oblasti prsou, protože ty byste v tomto období měla ošetřovat výhradně speciální přírodní kosmetikou a oleji určenými pro kojící maminky.

  • Jsou nezávadné pro miminko.

  • Pomáhají udržet vaši pokožku správně hydratovanou a elastickou.

  • Zvyšují odolnost kůže vůči extrémní zátěži, které je v daném období vystavená.

 

Vrtá vám v hlavě otázka, zda se samoopalovací kosmetika nemůže dostat z matky na dítě? Odpověď zní jednoznačně ne. Tyto produkty fungují na principu přirozené reakce přírodních cukrů s pigmentem a z toho důvodu zůstává opálení uzamčené v pokožce. Není to žádná barva, která se natře na povrch kůže a může se smýt nebo setřít.

Po samoopalovacích produktech určitě rády sáhnete i z toho důvodu, že při péči o děti a domácnost moc času na opalování nezbývá. Představují nejrychlejší, nejbezpečnější a nejspolehlivější cestu, jak dosáhnout krásně opáleného vzhledu pokožky. Poraďte se s námi ohledně výběru nejvhodnějšího typu kosmetiky.

 

 

ZDROJ FOTO: Freepik

Zpět do obchodu