Test produktů na překrytí Vitiliga!

S příchodem léta a stále přibývajícími slunečními dny pomalu odkládáme dlouhé rukávy a nohavice nahradí šortky, či sukně. Polední sluníčko je opravdu příjemné a dodává nám potřebnou energii. S postupným odhalováním pokožky však ukazujeme i to, co jsme celou zimu skrývali pod šaty.

Ne každý se může pochlubit dokonalou pokožkou v jednom tónu. Nerovnoměrná pigmentace s jemnými bledými skvrnami, nebo jiné kožní defekty jsou častým problémem. Asi nejhorší v tomto směru je lokální ztráta pigmentu zvaná vitiligo.

 

vitiligo-zakaznici

 

Vitiligo nepatří mezi vážné onemocnění, jde v podstatě jen o kosmetickou vadu, ale dokáže vám vytvořit nejednu vrásku na čele. Pokud se absence pigmentu (vitiligo) objeví na místech jako ruce, předloktí, kolena, lokty či dekolt, které byly přes zimu ukryté pod šaty, přitáhne to nejeden pohled.

 

Nejjednodušším způsobem, jak "nevyčnívat z davu" je vitiligo ukrýt.

 

Každý, kdo se každodenně potýká s tímto problémem, už určitě vyzkoušel samoopalovací krém, make-up, pudr, nebo různé tónovací krémy. Výsledek však ne vždy odpovídal představám a často byl doslova katastrofální. Nepřirozená oranžová barva, fleky a nejčastěji nepěkně zabarvené oblečení. Dávat si celý den pozor, aby se maskované místo někde náhodou neotřelo, nebo se pokožka nespotila, či podobné omezení, značně ubírají na komfortu života.

Ideální by byl proto produkt, který se snadno používá, překryje vitiligo bez viditelných rozdílů a hlavně se neotírá.

 

A právě takové produkty jsme pro vás otestovali.

 

Testovali jsme dvojici samoopalovacích produktů Mousse, které patří u našich klientů mezi nejoblíbenější právě na problémy spojené se ztrátou pigmentu, pigmentovými skvrnami a Vitiligem:

 

 

He-Shi Dark Foaming Mousse 150ml

vitiligo-he-shi-mousse

 

 

Fake Bake 5 Minute Mousse 207ml

vitiligo-fakebake-mousse

 

Vybrali jsme dva účastníky testu, kteří trpí ztrátou pigmentu, rozdělili jim produkty a začalo se testovat. Produkty se aplikovaly průběžně večer, ale i ráno před běžným pracovním dnem, podle potřeby jednou za 5-7dní. Žádné zvláštní zacházení, aby bylo testování autentické, co nejvíce příbuzné běžnému způsobu života a nijak neomezovalo.

Přesně po 30 dnech jsme si s účastníky našeho testu sedli a do podrobností rozebrali celý proces testování a jejich dojmy a zkušenosti s testovanými produkty. Zde jsou výsledky:

 

Jednoduchost použití 89%

Přípravky jsou v pěnové formě, takže se velmi jednoduše nanášely. Na začátku třeba jen odhadnout správné množství pěny, pak to už jde v celku snadno. Roztírání bylo rovnoměrné a díky indikátoru (doprovodné barvě) bylo pěkně vidět, kudy jsme už natírali. Nejjednodušší na aplikaci byla Fake Bake 5 Minute Mousse. Do 3 minut byla pokožka suchá a mohli jsme se obléci. Pokožka po pár hodinách jemně ztmavla.

 

Překrytí pigmentových skvrn 95%

Po pár hodinách po první aplikaci se pigmentové rozdíly výrazně zjemnili. Pokožka jemně ztmavla (po použití He-Shi trochu tmavší, Fake Bake jemnější). I po důkladném osprchování, kdy se smyly zbytky indikátoru, opálení zůstalo a fleky také zůstaly překryté. Zkoušeli jsme pěnu použít i opakovaně, tehdy vitiligo téměř úplně překryla. Pěna nefungovala pouze v jednom případě na dvou malých skvrnách, které měl testující na těle odmalička a neobsahují žádný pigment (zcela bílé). Opalovací látky se v tomto případě neměly na co navázat a pigmentace neproběhla.

 

Odolnost vůči otírání a vodě 99%

Když jsme aplikovali hned ráno, pak běžný pracovní den (bez zvýšené fyzické aktivity - office) a po příchodu domů, žádný výrazný problém. Jednou indikátor jemně obarvil spodní prádlo. Po osprchování indikátoru se nám již nestalo, že by se opálení otisklo na oblečení. Ani na bílé věci, které jsme schválně nosili. Problém nebyl ani při návštěvě fitka a pocení. Přípravek vydržel cca 6-7 dní, dokud bylo potřeba si ho opět nanést. Při aplikaci večer a umytí doprovodné barvy před spaním, absolutně žádný problém se zabarvením oblečení nebo povlečení.

 

Cenová dostupnost 89%

Cena 980Kč se mohou zdát na první pohled vysoké, no po otestování produktů jsou vzhledem k výsledkům celkem přiměřené. Výsledek v obou případech převyšuje investici. Po 1 měsíci testování se při 150ml balení He-Shi minuly zhruba 2/3 obsahu, při 207ml balení Fake Bake jen málo přes ½ obsahu.

 

produkty-na-vitiligo

produkty-na-vitiligo

 

Závěr: Pokud trpíte ztrátou pigmentu a hledáte vhodný produkt, který by vám v letních měsících usnadnil život, Mousse produkty určené na Vitiligo, můžeme jen doporučit. Hodnocení našich zákazníků jsou toho důkazem.

Mousse produkty najdete v naší nabídce na Samoopalovacísvět.cz

 

Zpět do obchodu