Proč je tak důležité udělat si jarní peeling pokožky?

Pokožka je jedním z nejdůležitějších a největších orgánů těla. Nejenže nás chrání před vnějšími vlivy, ale zamezuje také proniknutí bakterií a virů do těla. Je velmi důležité, abychom se o ni dostatečně starali. Není nad zdravě vypadající, pružnou a hydratovanou pokožku, která působí svěže a mladě.

peeling

Po období zimy a po chladnějším počasí je pokožka vysušená, popraskaná. Na těle objevujeme suchá místa, zejména na kolenou, loktech, kotnících a také na rukou. Naše pokožka má naštěstí samoregenerační schopnost a postupně se zbavuje starých odumřelých vrstev, které nahrazuje novými. Tento proces je však zdlouhavý a vzhledem k aktuálnímu rychlému střídání ročních období (s téměř úplnou absencí přechodného období), to přirozenou cestou do příchodu léta jen velmi těžko stihne.

 

Nejjednodušším způsobem, jak jí pomoci je udělat si důkladný peeling.

 

Exfoliaci (peelingem) více než 2-násobně urychlíme obnovu pokožky jednoduše tím, že ji mechanicky zbavíme odumřelých vrstev. Jemné abrazivní částečky obsažené v peelingu odstraní vrchní vrstvy a mrtvé kožní buňky pak jednoduše smyjeme. Naše pokožka bude díky peelingu lépe dýchat, kůže působit svěže, póry budou viditelně menší a čistší. Sjednotí se také tón naší pleti a co je potěšující, zamezíme i zarůstání chloupků po holení a depilaci.

 

Proč je důležité udělat si peeling celé pokožky těla i obličeje právě na jaře?

 

Jakmile absolvujete první jarní slunění bez peelingu, výsledný efekt krásně opálené pokožky bude trvat jen velmi krátce. Už po pár dnech se pokožka začne loupat a vytvářet mapy. UV záření tomu jen pomůže a na zhrublé pokožce vytvoří tmavší místa. I ty se začnou loupat a tak pořád dokola. "Vždyť to znáte." Dokud se odstín opálení sjednotí, trvá to až do začátku léta.

Pokud preferujete zdravé opalování pomocí samoopalovacích přípravků zásadní je použití speciálně vyvinutého peelingu na přípravu pokožky před aplikací samoopalovacího přípravku. Pro vytvoření dokonalého a dlouho trvajícího opálení je tento krok velmi důležitý. Nejenže odstraní odumřelé kožní buňky, ale zároveň pokožku důkladně vyčistí a zbaví ji mastnoty. Správně provedený peeling výrazně prodloužíte životnost získaného opálení.

Důležité je držet se doporučení výrobců samoopalovacích přípravků a používat vždy jen peeling korespondující se složením samoopalovacího produktu. Jiný peeling může na vaší pokožce zanechat okem neviditelný film, přes který nedokážou samoopalovací složky proniknout do pokožky, což může způsobit nedostatečné vstřebání látek a následné fleky.

 

Jak si vybrat dobrý peeling?

 

Každý peeling si vždy vybírejte svědomitě. Preferujte ty s přírodním a co nejjemnějším složením. Zkontrolujte si také použití konkrétního peelingu, ne všechny jsou univerzální a použitelné na tělo i na obličej.

  

Jak správně používat peeling?

 

Nejvhodnější je použít peeling během sprchování nebo koupání. Naneste na obličej a celé tělo a důkladně krouživými pohyby roztírejte po pokožce. Drobné abrazivní částice obsažené v peelingu zbaví pokožku odumřelých vrstev a vyhladí její povrch. Pro snadnější použití a intenzivnější účinek lze peeling použít v kombinaci se speciálními peelingovými rukavicemi.

Zvláštní pozornost při peelingu věnujte loktům, kolenům a chodidlům, kde je kůže nejtvrdší.

Po dokončení peelingové procedury si dopřejte opravdu vydatnou sprchu, kterou důkladně opláchnete pokožku a smyjete všechny zbytky po peelingu. Doporučený interval použití peelingu je jednou za týden, častější použití není potřeba.

 

 

Připravte svou pokožku na své první letošní opálení správně, nezapomínejte na celkovou ochranu pokožky a opalujte se s rozumem :)

Zpět do obchodu