3 tipy jak připravit pokožku na letní opalování

Opalovací sezóna nám pomalu ale jistě začíná, a i když to tento rok díky všem dobře známým okolnostem zatím velmi nevypadá na dovolenou v zahraničí, o to víc bychom si měli dopřát krásné opálení, aby naše dny byly veselejší a krásnější. V situacích, jako je tato je nejlepší si dělat malé radosti. A k nim v letní sezóně určitě patří i zářivé a sexy opálení. 

 

priprava-pokozky-na-opalovani

 

Pokud chcete docílit, aby bylo opálení krásné, zdravé a dlouhotrvající, třeba začít ještě dříve, než svou pokožku poprvé v této sezóně vystavíte slunečním paprskům. Důležité je dopřát jí adekvátní přípravu a péči ještě před samotným opalováním.

 

ŽE NEVÍTE JAK NA TO?

Poradíme vám 3 jednoduché tipy jak docílit co nejlepší výsledek. 

 

1. Peeling

Prvním krokem je opravdu důkladný peeling.

Ten je pro vaši pokožku prospěšný během celého roku, ale klíčový právě v jarním období, zejména z toho důvodu, abyste vaši pokožku zbavili odumřelých vrstev a mastnoty a dopřáli jí dokonalou obnovu. Pleť je díky vhodně zvolenému a převedenému peelingu lehčí, lépe dýchá, působí zdravým a svěžím dojmem, póry jsou viditelně menší a čistší, tón pleti je sjednocen a výrazně zamezuje zarůstání chloupků po holení i depilaci.

V případě, že byste tento krok vynechali a začali byste se vystavovat slunečnímu záření bez ošetření pokožky peelingem, hrozí vám, že výsledné opálení vydrží jen krátké období, protože už po několika dnech se vám může začít pokožka loupat a vytvářet nehezké pigmentové mapy. A také mohou být výsledkem barevné nerovnosti, protože na hrubé pokožce mohou vzniknout tmavší místa, která se taktéž začnou loupat. Tyto neduhy by vám mohly zkomplikovat proces docílení jednotného barevného tónu vaší pokožky.

Pokud při peelingové proceduře chcete dosáhnout opravdu dobré výsledky, doporučujeme použití některé z peelingových rukavic z naší nabídky doplňkových produktů.

 

Doporučujeme vám přečíst si náš předchozí článek: „Proč je tak důležité udělat si jarní peeling pokožky?“ , kde se dozvíte všechny potřebné informace ohledně tohoto tématu.

   

2. ODSTRANĚNÍ CHLOUPKŮ

Druhým, neméně důležitým krokem před samotným opalováním, je odstranění chloupků.

V současnosti víte najít na trhu různé způsoby a je jen na vás, který z nich si zvolíte a který bude nejvíce vyhovovat vaší pokožce. Můžete zvolit klasické holení žiletkou, nebo depilaci elektrickým depilačním strojkem, v tomto případě vám doporučujeme provést peeling před i po holení, abyste zabránili zarůstání chloupků. Velmi populární je i odstraňování chloupků voskem nebo cukrovou třtinou. V současnosti jsou dostupné přípravky, které vám tuto proceduru umožňují provést i doma. Pokud však nemáte dostatečné zkušenosti a nechcete si způsobit úraz v podobě poraněné pokožky nebo podlitin, doporučujeme návštěvu specializovaného kosmetického salonu.

Největší boom v tomto období zažívá epilace prostřednictvím laseru. V současnosti jsou na trhu dostupné přístroje, které víte použít iv pohodlí domova, ale i zde bychom na začátek doporučovali návštěvu specializovaného salonu nebo kliniky. Tento způsob je však ze všech zmíněných nejnákladnější, ale také nejúčinnější i nejtrvalejší.

 

3. ZÁKLAD V PODOBĚ SAMOOPALOVACÍHO PŘÍPRAVKU

I zde máte několik možností, který z dostupných způsobů a možností můžete zvolit.

Nejrozšířenějším jsou samoopalovací produkty, které už dávno nejsou tím, čím bývaly. V současnosti je na trhu dostupná zcela nová generace samoopalovacích přípravků, které fungují na bázi přirozené reakce pokožky s přípravkem a opálení tak vzniká přímo v pokožce stejně, jako při opalování na slunci. Nebarví pokožku povrchově, čímž se předchází nedokonalostem jako, nepřirozený odstín, skvrny, fleky a otírání se o oblečení.

Takovými samoopalovacími prostředky si tak vytvoříte skvělý a zejména zdravý základ pro pobyt na slunci. V naší nabídce na Samoopalovacisvet.cz najdete samozřejmě širokou škálu opravdu kvalitních samoopalovacích přípravků TOP světových značek v krémové, pěnové i liquid formě.

 

Aktuálním trendem je Nástřikové neboli Sprejové opálení, které oblíbeností válcuje kdysi populární sluneční lázně - Solária. To nabízí opravdu kvalitní základ pro opalovací sezónu již za pár minut. Funguje na stejné bázi, jako samoopalovací produkty s výjimkou aplikace, kterou vykonává Tanning Expert. Tuto službu najdete převážně v salonech krásy, kosmetických studiích, případně fitness centrech, nebo si ji můžete objednat přímo domů.

 

 

Doufáme, že jsme vás tímto článkem dostatečně motivovali k tomu, začít se postupně připravovat na letošní bronz a také vám objasnily, že opálení můžete velmi snadno a zejména rychle docílit i v pohodlí vašeho domova. Tak směle do toho, neboť letní sezóna nám už pomalu klepe na dveře :)

Zpět do obchodu