Samoopalovací nástřik - Jak správně připravit pokožku?

Samoopalovací nástřik je aktuálně nejpohodlnějším a zároveň nejzdravějším způsobem, jak získat bronzové opálení. Dokonalý sexy odstín doslova za pár minut ve vašem oblíbeném salonu, nebo přímo u vás doma.

Na našem trhu najdete několik značek samoopalovacích nástřiků, některé jsou lepší, některé naopak horší. I samotná procedura nástřiku může být rozdílná podle konkrétní značky.

Jednu věc však mají všechny společnou.

Chcete-li dosáhnout 100% výsledek dokonalého opálení nejen bezprostředně po nástřiku, ale i po celou dobu jeho trvání, je velmi důležité svou pokožku správně připravit.

 

nastrikove-opaleni-1

 

 

PŘED APLIKACÍ

 

Peeling, holení, depilaci, epilaci a pod. doporučujeme provádět minimálně 24hodin (ideálně 48 hod.) před aplikací opálení, aby pokožka měla čas se dostatečně zregenerovat a uklidnit.

Den před nástřikem (ideálně večer) je důležité udělat si peeling celého těla, který zbaví pokožku odumřelých kožních buněk a dokonale ji vyčistí. Doporučujeme použití některé z peelingových rukavic z naší nabídky doplňkových produktů

Při peelingu nepoužívejte čisticí přípravky a peeling s hydratačními složkami (krémové-olejové), protože by mohly reagovat se samoopalovacími látkami, případně by na pokožce mohly zanechat neviditelný film (krémový povlak), který by mohl způsobit nerovnoměrné vstřebání opálení (skvrny, fleky, nebo zkrácené trvání opálení).

Na proceduru třeba mít pokožku zbavenou deodorantu, parfému, hydratačního krému/oleje, všech líčidel a make-upu.

Před samotným nástřikem je ideální dát si opravdu vydatnou (horkou) sprchu, kterou smyjete všechny zbytky jiné kosmetiky a jemné mastnoty. Sprchu ukončete studenější vodou pro stažení pórů.

 

PO APLIKACI

 

Po aplikaci budete ve většině případů okamžitě hnědá - to však není opálení, ale jen indikační-doprovodná barva, aby bylo při aplikaci vidět, kde je již nástřik nanesený a kde ne. Toto je jediná barva obsažena v opravdu kvalitních nástřikových emulzích, samoopalovací složky (přírodní třísloviny) jsou totiž okem neviditelné.

Pro vytvoření požadovaného opálení je třeba samoopalovací nástřik nechat působit 4-8 hodin (případně celou noc). Platí zde pravidlo, čím déle si necháte samoopalovací nástřik působit, tím bude výsledné opálení tmavší a výraznější.

V tomto čase není vhodné provádět činnosti spojené s nadměrnou fyzickou zátěží (následné pocení), vystavovat se vlivem počasí (déšť, sněžení), věnovat se činnostem, které přímo ovlivňují lidskou pokožku.

Posledním krokem je opět vydatná sprcha, ale tentokrát už bez peelingu, houbičky nebo čistící lufy. Použít můžete jakýkoliv sprchový přípravek, gel, krém (samozřejmě bez peelingových částic) a důkladně opláchněte zbytky doprovodné barvy, která na pokožce zůstala po stříkání.

Bezprostředně po osprchování pokožku osušte a uzamkněte své nové opálení tak, že se opravdu poctivě hydratujete hydratačním mlékem, olejem nebo tělovým máslem.

Zhruba 12 hodin po sprše se ještě samoopalovací složky v pokožce rozvíjejí, takže výsledné opálení je naplno rozvinuté až 24 hodin po nástřikové proceduře.

 

Posledním a zároveň jedním z nejdůležitějších kroků jak si své nové opálení udržet v 100% kondici je hydratace. Vzniklé opálení je součást pokožky, proto je nutná pravidelná hydratace celého těla během celé doby trvání opálení.

 

nastrikove-opaleni

 

Pokud si pro svůj bronzový odstín zvolíte opálení nástřikem, tyto informace by vám měl poskytnout salón, případně Tanning Expert už při objednávání se na proceduru. Pokud je dodržíte s určitostí se vyhnete nepříjemnostem jako: fleky, skvrny, nepřirozená barva, otírání o šaty a nerovnoměrné ztrácení opálení...

 

 

Zpět do obchodu