Jak správně aplikovat samoopalovací produkty?

Vytvořit si opálení pomocí samoopalovacích přípravků patří mezi nejrychlejší a zároveň nejzdravější formy opalování. Dokonalý bronzový odstín za pár minut z pohodlí domova, kdo by odolal?

Aby byl výsledek opravdu dokonalý a vaše opálení 100% nejen bezprostředně po použití samoopalovacího přípravku, ale i po celou dobu jeho trvání, je velmi důležité dodržet správný postup přípravy pokožky i samotné aplikace.

 

Jak-spravne-aplikovat-samoopalovaci-produkty-01

 

Přečtěte si náš univerzální postup aplikace, který platí pro většinu samoopalovacích produktů z naší nabídky. Aplikace u jednotlivých produktů se samozřejmě může lišit. Přesný postup pro konkrétní produkt naleznete vždy v detailním popisu produktu.

 

PŘED APLIKACÍ

Před první aplikací samoopalovacího přípravku je velmi důležité pokožku důkladně očistit, smýt z pokožky přebytečnou mastnotu a zbytky běžně používané kosmetiky. Dopřejte si vydatnou, horkou sprchu, kterou zakončete studenější vodou pro stažení pórů.

V tomto kroku vám doporučujeme použít univerzální čistící pěnu, která pokožku dokonale připraví a zároveň odstraní starší opálení, pokud v pokožce zůstaly nějaké zbytky.

 

DOPORUČENÉ PRODUKTY:

 

Pokud máte výrazně sušší pokožku, před první aplikací je důležité udělat si peeling celého těla, který pokožku nejen očistí, ale odstraní také odumřelé kožní buňky. Zvýšenou pozornost věnujte zejména loktům, kolenům, kotníkům a místům, kde je pokožka nejsušší. Pro znásobení efektu použijte peelingový přípravek v kombinaci s peelingovou rukavicí.

 

DOPORUČENÉ PRODUKTY:

 

Při peelingu před aplikací samoopalovacích produktů nepoužívejte čistící přípravky s hydratačními složkami (krémové-olejové), protože by mohly reagovat se samoopalovacími látkami, případně by na pokožce mohly zanechat neviditelný film (krémový povlak), který by mohl způsobit nerovnoměrné vstřebání opálení (skvrny, fleky, nebo zkrácené trvání opálení).

 

Jak-spravne-aplikovat-samoopalovaci-produkty-02

 

Peeling, holení, depilaci, epilaci a pod. doporučujeme provádět minimálně 24hodin před aplikací samoopalovacího přípravku, aby pokožka měla čas se dostatečně zregenerovat a uklidnit.

 

APLIKACE

Po umytí a důkladném osušení můžete přistoupit k samotné aplikaci samoopalovacího přípravku na čistou a suchou pokožku bez make-upu, líčidel, deodorantu, parfému, jakýchkoli krémů, olejů a jiné kosmetiky.

Pokud máte na pokožce problémová místa: odřeniny a strupy, extrémně suchá místa jako kolena, lokty, hánky, kotníky apod., těsně před aplikací použijte speciální zvláčňující mléko bez oleje.

 

DOPORUČENÉ PRODUKTY:

 

Pokud je součástí balení samoopalovacího produktu aplikační rukavice nebo Mitt rukavice, nasaďte si ji a začněte nanášet přípravek krouživými pohyby rovnoměrně po pokožce celého těla. Ideální je začít nohama a plynule přejít až ke krku, na konec obličej.

Pro dokončení aplikační procedury si opatrně svlékněte rukavici a opakem rukou přetřete prsty a vrchní část rukou. Použijte při tom jen minimum produktu a samoopalovací přípravek nevtírejte mezi prsty. Nepoužívejte dlaně, protože silná vrstva pokožky na dlaních by se nehezky zbarvila.

Na místa přechodů a konečný finiš při aplikaci je ideální použít KABUKI štětec.

 

DOPORUČENÉ PRODUKTY:

 

PO APLIKACI

Oblečte si volnější a tmavší oblečení, ideální takové, aby se vám nedotýkala pokožka v záhybech těla. Pokožky se nechytejte, nešoupejte ji a nepoužívejte žádnou kosmetiku.

Pokud produkt obsahuje doprovodnou barvu, bude pokožka okamžitě hnědá - to však není opálení, ale jen indikační barva, aby bylo při aplikaci vidět, kde již byl samoopalovací přípravek nanesen a kde ne. Díky indikační (doprovodné) barvě je roztírání rovnoměrné a nemůže se stát, že některá místa na pokožce vynecháte. Je to jediná barva obsažená v produktu, samoopalovací složky jsou totiž okem neviditelné.

 

ČAS PŮSOBENÍ

1-8 hodin (individuálně, dle konkrétního samoopalovacího přípravku). Platí však pravidlo, čím déle si samoopalovací kosmetiku necháte působit, tím tmavší bude opálení. Maximální doba působení je 8 hodin. Delší doba není nutná.

PŮSOBENÍ

V době působení produktu se vyhněte fyzické aktivitě = pocení, nevystavujte se vlivům počasí. Nejvhodnější je aplikace před spaním, případně tehdy, pokud již nemáte před sebou namáhavější program (odpoledne-večer).

SPRCHA

Po uplynutí doby pro působení přípravku si dopřejte vlažnou sprchu bez použití mastných či peelingových sprchových přípravků. K omytí nepoužijte sprchovou houbu. Pokožku osušte jemně, bez zbytečného mnutí osuškou či ručníkem.

PO SPRŠE

Ihned po osprchování je nutná hydratace pokožky. K hydrataci můžete použít jakýkoli lehký hydratační produkt bez olejových a mastných složek. Pravidelná hydratace je jeden z nejlepších způsobů, jak si zachovat svěží a zdravou pokožku a zároveň jeden z nejdůležitějších kroků, jak si udržet získané opálení se 100% výsledkem během celé doby jeho trvání!

Vaše nové opálení se bude 12 až 24 hodin po první sprše vyvíjet a vy budete v této době ještě tmavnout. Vyhněte se masivní fyzické aktivitě, kosmetice, masáži, sauně či wellnessu.

Pokud vám výsledný efekt opálení nepostačuje, pro tmavší odstín můžete aplikaci po 24hod. zopakovat, ale už bez peelingové procedury. Pro udržení opálení už postačí aplikace jednou za 7-10 dní, podle životního stylu.

 


 

Samoopalovací přípravek může během reakční doby zanechat barevné stopy na oblečení. Doprovodná barva, která tyto stopy zanechává je však na vodní bázi, proto se snadno čistí běžnými prostředky. Po prvním důkladném umytí pokožky se tato barva odstraní a tím se 100% vyloučí možnost dalšího zabarvení oblečení.

Žádný samoopalovací přípravek neobsahuje UV filtry a nechrání pokožku před slunečním zářením. Po použití se tělo vystavené přímému působení slunečního záření opálí stejně. Je proto vhodným a zdravým způsobem, jak být opálený nepřetržitě před, během i po letní sezóně. "Opalujte se však s rozumem."

 


 

Doufáme, že vám tento univerzální postup pro aplikaci našich samoopalovacích přípravků pomůže pro dosažení dokonalého bronzového opálení během celého roku.

Odpovědi na nejčastější dotazy ohledně našich samoopalovacích produktů a jejich aplikace naleznete v FAQ. Pokud máte dotazy, na které jste odpověď nenašli, neváhejte kontaktovat naši HOTLINE na: +421948650699

 

 

Zpět do obchodu